Een dagtochtje met de 3B-Bus is een feestje!

Prachtig uitzicht

Prachtig uitzicht

Een dagtochtje naar Rotterdam start met het ophalen van alle passagiers bij hun voordeur.

De eerste stop is De Markthal. De begeleidster vertelt wat er allemaal te zien is en welke afmetingen de markthal heeft. Buiten weerkaatsen de bomen, wolken en de tegenoverliggende gebouwen in de enorme glazen voor- en achterwand. Mooie frisse en sprekende plafondschilderingen kleuren de hal. De geuren van de producten van de bakkers en kruidenwinkels doen het water in je mond lopen. Heel verleidelijk om al dat lekkers te kopen!

Tijd voor koffie

Tijd voor koffie

Dan vertrekt de bus naar de SS-Rotterdam. Als je er naast staat is het een enorm hoog schip. Tijdens de koffie met heerlijk gebak in de lounge van het schip kun je genieten van het uitzicht over Rotterdam. Je kunt zelfs hotel Manhattan zien dat tegenover het centraal station staat! Even een rondje lopen over dit schip, waarover de reisleidster weer interessante informatie heeft gegeven!

Historisch Delfshaven

Historisch Delfshaven

We rijden weer verder door Rotterdam. Alle passagiers herkennen stukjes Rotterdam en hebben leuke verhalen. We stoppen in de Watergeusstraat en lopen door de “Tovertunnel”.

Aan de andere kant van de tunnel hebben we een prachtig stukje antiek Rotterdam aan de Voorhaven en de Achterhaven met op de punt de “Korenmolen”. Het water schittert in de zon en we genieten van de oude gevels.

Daarna rijden we langs Centraal Station, wat is het mooi geworden, we zien hotel Manhattan nu van dichtbij, het Weena en het fontein op het Hofplein en zo rijden we de stad uit richting Ommoord.

En de zon bleef schijnen

En de zon bleef schijnen

Bij kinderboerderij “De Blijde Weide” eten we een broodje, frietje of lekkere poffertjes.

Wij boffen met een mooie zonnige dag, zodat we nog buiten kunnen zitten.Dat maakt dit dagje uit extra feestelijk. Na de lunch wordt iedereen weer bij zijn eigen huis afgezet.

Deze dagtocht is een echte aanrader!