Mijn tweede uitje van 2019

Het tweede uitje van 2019 ging richting het Westland. Met 3 schoonzussen en nog drie andere passagiers ging ik een dagje uit met de 3 B bus. Broer Hans was de chauffeur en Jan Buchner was de begeleider. De bus kwam mooi op tijd om ons op te halen en de eerste stop was in De Lier bij “De Bongaard” voor heerlijke koffie met appeltaart en slagroom. Wie wilde kon lekker in de zon zitten.

Op naar de volgende stop. Onderweg naar ’s Gravenzande werd er lekker gekeuveld en waren we al snel bij het strand. De bus mocht tot aan het strand doorrijden en werden we keurig netjes voor de deur afgezet. Thuis hoefden we niet meer te koken, want we kregen een warme lunch voorgezet met de keuze van een half haantje of een moot vis met salade en frietjes. Dat was nogal veel, maar smaakte heerlijk!

We hebben gezellig gepraat met onze 93 jarige! reisgenoot en de stemming zat er goed in. De reis werd voortgezet met een tochtje langs de kust en eindigde in het kleinste dorpje van Zuid Holland ’t Woudt.  We kwamen in ‘t Woudt terecht, omdat de bedoelde bestemming in Ockenburg niet beschikbaar was vandaag. Maar ’t Woudt was een prima vervanging. Vroeger bestond dit dorpje uit twee boerderijen, een kerk en een café. Ik was hier zeker 30 jaar geleden al eens voor het eerst geweest en zag dat het flink uitgebreid was met een nieuwe hooiberg en een mooi restaurant. Hier gebruikten we een lekker ijsje of drankje naar keuze.

Inmiddels tijd om met een voldaan gevoel weer op huis aan te gaan.

We hebben weer een prachtige dag gehad en wachten af wat het laatste ritje van dit jaar ons brengen zal!

Tinie Woning