Ronde Tafel 136 schenkt met trots aan Stichting 3B-Bus

Het Concert at the Park, georganiseerd door Ronde Tafel 136, was een groot succes met meer dan 3400 bezoekers. Trots op dit resultaat reikte de organisatie op dinsdag 20 juni vijf cheques uit aan lokale goede doelen. De feestelijke overhandiging vond plaats bij het bedrijfspand van Wijnblad Vianen aan de Industrieweg.

De heren van Ronde Tafel 136 hebben bewust gekozen om lokale doelen te ondersteunen. Eerder hebben ze al financieel bijgedragen aan minder bedeelden in de samenleving. Deze keer waren vertegenwoordigers van Hospice Lansingerland, Stichting Jarige Job, de 3B-Bus, Voedselbank Lansingerland, Dierenweide ’t Ezelsbruggetje en Dierenweide de Leeuwenkuil uitgenodigd om een cheque in ontvangst te nemen.

De cheques hadden een mooi bedrag te bieden aan de gekozen goede doelen. Hospice Lansingerland en Stichting Jarige Job ontvingen elk een bedrag van € 6.500, terwijl de overige drie goede doelen, namelijk de 3B-Bus, Voedselbank Lansingerland en de Dierenweides, elk € 3.000 ontvingen. Ronde Tafel 136 heeft dit resultaat behaald door middel van hun terugkerende acties en het succesvolle muziekfestival in het Annie M.G. Schmidtpark eerder dit voorjaar.

Hoewel Hospice Lansingerland en Stichting Jarige Job de hoofddoelen waren, werd er besloten om enkele extra doelen ook een extra bijdrage te geven. Het team van de 3B-Bus heeft bijvoorbeeld geholpen bij het vervoeren van bezoekers naar het concert. De twee Dierenweides zijn erg blij met de bijdrage, aangezien ze in Bleiswijk een nieuwe tractor willen aanschaffen en in Bergschenhoek het stalletje op de weide willen vervangen. Voedselbank Lansingerland zal vanaf dit najaar zelf producten moeten verzamelen, omdat Voedselbank Rotterdam dan nog maar 20% van de aanvoer zal verzorgen. Hiervoor moet een stichting worden opgericht en een bus worden aangeschaft om de benodigdheden op te halen. Hospice Lansingerland zal de bijdrage gebruiken voor de renovatie van de hele tuin achter het gebouw. Amber Merkus van Stichting Jarige Job benadrukte dat alleen al in Lansingerland dertig kinderen per maand een verjaardagsbox ontvangen, gevuld met cadeautjes. Na de uitreiking werd er geproost op het succes, wat plaatsvond bij Wijnblad Vianen, de perfecte locatie voor dit feestelijke moment.

Ook de 3B-Bus sponsoren?
Kijk op deze pagina hoe u dit kunt doen!

Lees dit artikel ook op de website van De Heraut
Foto: John Hofman | De Heraut

Ronde tafel 136 schenkt aan 3B-Bus